Öğrencilere devamsızlık affı mı geliyor önemli detay Öğrencilere devamsızlık affı mı geliyor önemli detay
Öğretmenler için önemli bir teklif hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Teklifte öğretmenlerin özlük haklarından saygınlığına kadar önemli konuların iyileştirilmesi yer alıyor. Teklifi TBMM gündemine sunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, öğretmenler meslek kanununa ihtiyaç duyulduğunu ve teklifi bu münasebetle hazırladıklarını söyledi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi, toplumda statü ve saygınlık kazanmaları için öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç var. Bu konuda yasa teklifi hazırladık'' dedi.

CHP'li Kaya, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında öğretmenlere ilişkin açıklamaları yaptı.

Yıldırım Kaya Öğretmenlik mesleğinin en önemli özelliğinin gelecek nesilleri yetiştirmesi olduğunu ifade ederek öğretmenliğin bu özelliğiyle diğer mesleklerden ayrıldığını, uzmanlık gerektirdiğinidile getirdi. Öğretmenlerin yüklendikleri ağır sorumluluğa rağmen hak ettikleri toplumsal statü ve saygınlığa sahip olmadığını ifade eden Kaya, öğretmenlere hak ettikleri saygı ve değeri kazandıracak, ekonomik, sosyal haklarını düzenleyecek, çalışma şartlarını belirleyecek bir öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

ATATÜRK VURGUSU YAPTI
Atatürk'ün öğretmenlere verdiği değerden günümüzde eser kalmadığını söyleyen Yıldırım Kaya, öğretmenlerin toplumsal statüsünü ve saygınlığını her geçen gün biraz daha kaybettiğini de sözlerine ekledi

Öğretmenlerin aldığı maaşlara da değinerek kamuoyunun gündemine getiren Kaya, Türkiye'de öğretmenlerin aylık ortalama 700 dolar maaş alırken, bu rakamın ABD'de 3 bin, Almanya, Fransa ve Japonya'da 2-3 bin, İngiltere'de ise 4-5 bin dolar olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, öğretmenlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi, çağın gereklerine göre kendilerini geliştirebilmeleri, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği eğitimi alabilmeleri, toplumda statü ve saygınlık kazanmaları için öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç olduğunu, öğretmenlik mesleğinin bir kanuna kavuşması için teklif hazırladıklarını anlattı.