Eğitim

Uzman öğretmenlik sınavı neden yapılıyor uzman öğretmen kadrosu ve sayısı TBM gündeminde

Milli Eğitim Bakanlığının uzman öğretmenlik şartı olarak seminer ve sınav gibi kriterleri yönetmeliğe koymasının ardından neden sınav yapıldığı, uzman öğretmen sayısı, uzman öğretmen kadro sayısı gibi konuları CHP TBM gündemine taşıdı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Uzman Öğretmenlik ile ilgili kritik konular hakkında MEB'in cevaplaması için soru önergesi verdi.

Abone Ol

Gürer, önergesinde, “Öğretmenlerin uzman öğretmen olabilmek için yeniden sınava tabi tutulmalarına neden ihtiyaç duyulmuştur? Mevcut sistemde görev alan uzman öğretmen sayısı ne kadardır? Kaç adet uzman öğretmen kadrosu bulunmaktadır? Uzman öğretmen kadroları toplam kadroya oranlandığında norm kadronun ne kadarı için planlanmıştır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun

2022-2023 EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ BELLİ OLDU TIKLAYINIZ

“Öğretmenlik Kariyer Basamakları” başlıklı fıkrasına atıfta bulunarak, “Aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunanlardan; Mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan, Mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olan, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan, öğretmenler uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvuruda bulunabilir” ifadesini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-MPYKXW0MJX" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }