Öğretmenler Atama bekliyor MEB’de ses yok Öğretmenler Atama bekliyor MEB’de ses yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği 3600 ek göstergenin öğretmenlere, polislere, din görevlilerine ve sağlık çalışanlarına verilmesi konusunda geri sayım başladı. Özellikle emekli maaşlarına ve ikramiyelere yansıyacak olan ek gösterge için düzenlemeler yapılıyor.  Daha önce muhalefetin konuya ilişkin teklifleri TBM'de hükumet partileri tarafından reddedilmişti. Şimdi ise Ak Partlil milletvekilleri konuyu meclise getiriyor. Bu hamle ile 3600 ek göstergenin TBM'den geçmesine kesin gözü ile bakılıyor.

TBM  gündemine gelecek olan teklif ile bazı zor işlerde çalışan kamu personeline de daha fazla maaş ödenmesi öngörülüyor. Tüm Cumhurbaşkanı adaylarının seçim vaadi arasında bulunan 3600 ek gösterge meclisten geçerse, kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 3.000.000 çalışan bu düzenlemeden olumlu etkilenecek.

3600 göstergenin belirtilen çalışanlara verilmesi istikametindeki beklentilere yönelik bir açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili parti grubunun çalışma yürüttüğünü açıkladı. Milletvekilinin açıklamasının ardından 3600 ek göstergeyi bekleyen memurlar TBMM'den gelecek sevindirici haberi beklemeye başladı.

Sabah'tan Hazal Ateş'in yaptığı haberde belirttiğine göre, zor koşullarda çalışan kamu personeline ise daha yüksek ücretler verilebilecek. Düzenlemenin içerisinde kamu çalışanlarıyla birlikte emekli olanlar ve idarecilerin de yer alması bekleniyor. Hem çalışmakta olanlar için görev ücreti hem de emekli olanların maaşlarını önemli oranda etkileyecek olan ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. 3600 ek gösterge 1.5 milyon civarındaki öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisini doğrudan ilgilendiriyor.

EK GÖSTERGE EŞİTLİĞİ SAĞLANIYOR
3600 ek göstergenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi durumunda ise kamu çalışanları şu şekilde etkilenecek. 1. derece ve 30 yıl çalışıp emekli olan polislerin emekli aylıklarında 637 lira, ikramiyelerinde 27 bin 13 lira artış bekleniyor. Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569 lira, ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak. Hesap 25 yıla göre yapıldığında birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polislerin emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek. Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira artacak.