2024 Memur zammı ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. 2024 yılı Ocak ayında yapılacak olan ve memur emeklileri nde etkileyecek olan memur maaş zammı ne kadar olacak, en düşük memur maaşı kaç TL'ye çıkacak? Memur maaşı zammı gelişmeleri ve yapılan açıklama ile ilgili detaylar şöyle:

Emekliye ve memura ek ödeme Maaş zammı 8.077 lira ilave ödeme meslek meslek zamlı maaşlar Emekliye ve memura ek ödeme Maaş zammı 8.077 lira ilave ödeme meslek meslek zamlı maaşlar

Memur maaş zammı ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gerek açıklanan enflasyon rakamları, gerek Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon tahminleri ve gerekse uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar memur maaş zammını konusunda daha net rakamlar verilmesine kaynak oluşturuyor. Memur maaşı zammının belirlenmesinde toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen %15 zam mı ek olarak 2023 yılının ikinci altı ayında oluşacak enflasyon rakamları etkili oluyor. Ekim ayı enflasyon rakamları ile beraber 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Ocak ayına yaklaşırken gözler memur zammına çevrildi. Peki 2024 memur zammı ne kadar olacak, 4 aylık memur enflasyon farkı kaç?

2024 yılı Ocak ayında memur maaşlarına yasalar gereği zam yapılacak. Milyonlarca memura memur emeklisi yapılacak olan buzlanma beklerken, maaşlara ne kadar zam yapılacağı, enflasyon farkının ne kadar olacağı ve maaşların ne kadar artacağı ben merak ediliyor. Bu bağlamda 4 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından memur maaş zammı tahminleri gelmeye başladı. Memur maaş zammı ocak ayında belli olacak ve zamlı maaşlar hesaba yatacak. Peki 2024 ocak memur zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL yapılacak?

MEMUR ENFLASYON FARKI NE KADAR

2023 yılı Ekim ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ekim ayı enflasyon rakamı aylık 3,43 olduğu açıklandı. 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 29,40 oldu.

2024 OCAK MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaş zammı ve emekli maaşları ile ilgili olarak Ekonomist Muhammet Bayram şu açıklamayı yaptı;

“Son enflasyon rakamıyla beraber tahminler yükseldi. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 37-38 civarında bir enflasyon farkı beklentisi vardı. Memur, memur emeklilerine yüzde 50’ya yakın zam beklentisi vardı.

Son açıklanan enflasyon rakamıyla beraber yüzde 29.40’lık artış şu anda belirlendi. İki aylık enflasyon farkını daha bekliyoruz. Burada enflasyon tahminlerinin revize edilmesiyle birlikte en düşük emekli, en düşük memur emeklisi maaşı merak konusu oldu.

En düşük emekli maaşı 7500 TL civarında. Asgari ücretle arasındaki skalaya bakacak olursak bunun 10 bin TL seviyesinde olması gerekiyordu. Yeni dönemde en düşük emekli maaşının çok daha fazla artırılmasını bekliyoruz. En düşük emekli maaşının 12.500 TL civarında olmasını bekliyoruz.

En düşük memur emeklisi maaş  9876 TL, 14 bin 800 TL civarında olmasını bekliyoruz."