Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan ve toplu sözleşmeden kaynaklı 2023 yılı Ocak maaş zammı ile birlikte maaş zam farkı da oluştu. Ancak hülkumetin memur maaşlarına yansıtılan enflasyon zammına ek olarak yüzde 13,5 oranında zam yapması da yeni bir zam farkı oluşturdu. Gerek maaşların ayın 15'inde ödenmesinden kaynaklı ilk 14 günün toplu sözleşme zam farkı, gerekse memur maaşlarına yapılan zammın enflasyon üzerindeki kısmının Tütkiye Büyük Millet Meclisinden geç geçmesi nedeni ile maaşlara yansıtılacak ek zam farkı maaşların hesaplara yattığı 15 Ocak 2023 tarihinden sonra ödeniyor.

Bakanlık ve kamu/kuruluşlardaki kurumlarındaki boş kadrolar yayımlandı işte dolu ve boş kadro listesi Bakanlık ve kamu/kuruluşlardaki kurumlarındaki boş kadrolar yayımlandı işte dolu ve boş kadro listesi

Memur maaş farkları ile birlikte emeklilere de maaş zam farkı ödeniyor. Emeklilerin farkları da memurlar gibi 14 günlük zam farkı üzerinden ödeniyor. Emekli maaş zam farklarının da bu günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Görevdeki memurlar 14 günlük maaş zam farkı ve ek zam farklarını almaya başladılar. Bu farklar memurların hesaplarına yatıyor. Merak edilen ise emeklilere ne zaman maaş zam farkının ödeneceği konusu. Bu konuda da bakanlıktan açıklama geldi.

2023 yılı için memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasının ardından memur emeklisine ödenecek zam farkı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, memur emeklilerinin zamlı maaş farkı alacakları tarih belli oldu.

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK

15 Ocak'ta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaş alan memur emeklileri, ek zam farklarını 27 Ocak 2023 Cuma gününden itibaren alabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ocak-Temmuz dönemi için memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını açıklaması üzerine en düşük memur emeklisi aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.