2024 yılı memur maaş zammı ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri de zamlandı. Ek ders ücretlerini memur maaş zammı oranı ile aynı düzeyde yani %49.25 oranında zam yapıldı. Bu zammı ardından ücretleri de netleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmen öğretmenler maaş karşılığı görevini tamamladıktan sonra daha fazla derse giriyorlarsa bu ders karşılığında ek ders ücreti almaktadır. Devlet öğretmenlere girdiği fazla ders karşılığında ek ders ücreti ödemesi yapmaktadır.

öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri öğretmenlerin yüksek lisans, doktora gibi lisansüstü eğitim yapmış olma durumlarına, özel eğitim öğretmenliği gibi branşlarda görev almalarına, kadrolu ve sözleşmeli olmalarına göre farklılık göstermektedir.

2023 yılı temmuz ayında memur maaşlarına yapılan seyyanen zammı ders ücretlerine yansıması nedeniyle öğretmenler önemli bir mağduriyet yaşamışlardı. Bu mağduriyetin giderilmesi için öğretmenler ve öğretmen sendikaları bakanlığın ek ders ücretlerini ekstra zam yapmasını talep ediyor. Bakanlık tarafından bu ekstra zam talebine şimdiye kadar bir olumlu yanıt gelmedi. Ancak %49.25 oranında zamlı ücretler öğretmenlerin ek ders bordrolarına yansıtıldı.

peki ek ders ücretleri ne kadar oldu, Öğretmenlere saat başı kaç TL ek ders ücreti ödenecek? İşte detaylar

ÖĞRETMENLERİN BİR SAAT EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2023 yılı temmuz ayında yapılan memur maaşı zammı ile birlikte seyyanen zam da yapılmıştı. Seyyanen zam ek ders ücretlerine yansımaması nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretine yapılan zam oranı sadece %17.5 düzeyinde kalmış ve ek ders ücretleri maaşa göre oldukça düşük seviyede fiyatlandırmıştı. Temmuz yapılan zam ile ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 51 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin 2024 yılı ocak

ayı ek ders ücretleri belli oldu. Ek ders ücretleri her ayın 1'inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılır ve ayın genellikle ödemeler ilk 5 günü içerisinde tamamlanır. Cak Ancak bazı ilçelerden sitemize gelen mesajlara göre ödemelerin ilk hafta içinde yapılmadığı ve geç ek ders ücretlerinin geç yatırıldığı anlaşılmaktadır. 2024 Ocak ayında öğretmenlerin zamlı ek ders ücretinin aşağıdaki gibi gerçekleşti. Bu rakamların üzerine de çıkıla bilmektedir.

1 Mayıs tatilinde bazı öğretmenlerden 9 saate kadar ek ders ücreti kesilecek 1 Mayıs tatilinde bazı öğretmenlerden 9 saate kadar ek ders ücreti kesilecek

*Sözleşmeli öğretmen ek ders 77.05 TL,

*Kadrolu öğretmen ek ders 89.69 TL olacak.

Ocak ayı ek ders bordroları incelendiğindebu ücretlerin 100 TL'yi geçebildiği de görüldü. Ancak genel esas itibari ile sözleşmeli öğretmenler için 77.05 TL, kadrolu öğretmenler için ise 89,69 TL ek ders ödemesi yapılmaktadır

ek ders ücretleri Öğretmenlerin yüksek lisans yapması, doktora yapması, özel eğitim öğretmeni olması gibi durumlarda daha fazla ödenmektedir.