Eğitim Bir Sen EBS’den yeni müfredata besmele Allah fetva itirazı Eğitim Bir Sen EBS’den yeni müfredata besmele Allah fetva itirazı

2024 yılı öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, Öğretmen atamaları 31 Mart'tan önce gerçekleşecek mi, milli eğitim bakanlığı 2024 Öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler neler?? İşte detaylar:

Milli eğitim bakanlığı 2024 yılı öğretmen atama takvimini henüz açıklamadı. Geçtiğimiz yıllarda genellikle bu dönemlerde öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yapılır, şubat ayında ise Öğretmen atamaları gerçekleştirildi. Ancak geçtiğimiz yıl bu kural bozuldu ve öğretmen atamaları geciktirdi. Zira cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce öğretmen atamaları gerçekleştirildi.yapılan öğretmen ataması ise oldukça yüksek rakamlara tekabül ediyordu. Milli eğitim bakanlığı geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen öncesinde 45.000 öğretmen ataması gerçekleştirdi.

2024 yılı Öğretmen atamaları ise henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl gibi 2024 yılında da seçimler yapılacak. Belediye seçimlerinin yapılacağı yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek. Bu durumda öğretmen atamalarının seçim üzerinde önemli etkisi olacağına işaret ediyor. Bu nedenle milli eğitim Bakanlığının 2024 yılı öğretmen atamalarında öğretmen atama sayısını yüksek tutması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde gelen bir külis bilgisinde 55.000 öğretmen atamasının yapılacağı yönünde duyumlar alınmıştır. Ancak bu rakamlar kesin değil. İmkansız da değil. Çünkü hükümet yerel seçimlere büyük önem veriyor ve özellikle büyük şehirleri almak için elinden geleni yapıyor. Öğretmen atamalarının da seçimler üzerinde etkisi olduğu göz önüne alındığında 2024 yılında hem öğretmen atama sayısının yüksek olması hem de seçime yakın bir tarihe getirilerek bu atama sürecinin seçime yansıtılması büyük olasılık olarak gözüküyor. 

geçtiğimiz yıl yapılan öğretmen atamaları da bu yılki gibi gecikmiş ve seçim sürecine girildikten sonra eski milli eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.  cumhurbaşkanlığı seçimleri mayıs ayında yapılmıştı. Atamalar seçimlerden hemen önce gerçekleştirildi ve beklenenin üzerinde bir öğretmen ataması yapıldı.

Bu gelişmeler baz alındığında 2024 yılı Öğretmen atamalarının da geçtiğimiz yıl gibi seçimin hemen öncesinde yapılması büyük olasılık dahilinde. Bu da öğretmen atamalarının 31 Mart'tan önce yapılması anlamına geliyor.bu durumda Öğretmenler atanmak için mart ayini bekleyecek gibi gözüküyor.

Sizlerde konuyla ilgili düşüncelerinizi haberin yorum kısmına yazarak gerek branş dağılımı gerekse öğretmen atamaları ile ilgili sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.