Ortaokul öğrencilerine zanaat okulu açılıyor zanaat okulu nedir hangi öğrenciler alınacak? Ortaokul öğrencilerine zanaat okulu açılıyor zanaat okulu nedir hangi öğrenciler alınacak?

8 Eylül 2021 tarihinde ek 15 bin Ögretmen atama kontenjanı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. O tarihte geçerli olan sınav puanı 2020 Kpss olduğu halde , henüz sınav puanları açıklanmamış olan 2021 Kpss adayları da bu ek atamaya dahil edilerek 2020 Kpss puanlı adaylar telafisi imkansız bir mağduriyete ve hak kaybına uğratıldı.

Bu süreçte 2020Kpss Öğretmenleri bir çok kez yüzyüze görüşmeler dahil olmak üzere medya ve sosyal medya aracılığı ile bütün partilerin , sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini ve onayını almıştır.Daha net bir dille ifade etmek gerekirse hükümet kanadının etkili vekil ve sözcülerinden Sayın Numan Kurtulmuş'un 2020 Kpss Öğretmenlerinin atamalarının rezerve olarak masada olduğuna dair canlı yayında yaptığı açıklamalar ve Milliyetçi Hareket Partisi vekili Sayın Arzu Erdem'in dönemin Meb eğitim komisyonuna sunduğu çözüm teklifi hafızalarda ve kayıtlarda yerini almıştır. Yenişafak Gazetesi yazarı Sayın Yusuf Kaplan başta olmak üzere bir çok gazeteci ve alanında uzman isimler defaatle söz konusu mağduriyeti gündeme getiren sosyal medya paylaşımları yapmış ve hemen hemen tüm siyasi parti liderleri sosyal medya platformlarında 2020 öğretmenlerinin hak kaybına değinmiştir.  2020 Kpss temsilcisi öğretmenler ayrıca  Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Sayın Ayşe Türkmenoğlu gibi önemli isimlerin de yer aldığı bürokrasi ve siyasetin kalbindeki vekil ve kanaat önderleriyle de görüşmelerde bulunarak haklılıklarını tescillemiş ve çözüme dair istişarelerde bulunmuştur.
Nihayetinde Yeniden Refah Partisi bu bağlamda mağduriyeti kapsamlı bir şekilde ele alarak Mecliste çözüme kavuşturacak bir kanun teklifi hazırlamıştır. 
3 yılın sonuna gelinen bu süreçte yaklaşık olarak 1500-2000 civarında atanamayan hak sahibi 2020 Kpss mağduru öğretmen olduğu belirtilmektedir. 2020 Kpss Öğretmenleri , Türkiye Büyük Millet Meclisinin tüm vekillerine çağrıda bulunarak hazırlanan kanun teklifine destek vermelerini ve söz konusu mağduriyetin son bulmasını temenni ediyor.