Mevcut düzendeki etkili ve yetkili sendikaları sorgulamadıkça, desteğimizi çekmedikçe bu gidişatı yaşamaya devam edeceğiz. Bu gidişatın devam etmemesi için bize düşen; bizdenmiş gibi görünen ancak kapılar arkasında işverenle iş tutan sendikaları sorgulamak!

Sendikal tercihinizi yaparken ve ya üyeliğinizi gözden geçirirken; sendikayı sorgulayınız.

-Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için gerekli samimi mücadeleyi vermiş mi, veriyor mu??

- Siz, mali ve sosyal haklarınızda kayıp yaşarken, sendika olarak söylemde değil, eylemde tepki göstermiş mi, gösterebiliyor mu??

-Sendika yöneticilerinde sendikal ehliyet ve liyakat mevcut mu?

-Sendika yöneticileri; sendikal gücü mevcut düzenin hizmetine mi sunuyor yoksa üyesinin hak mücadelesi için mi kullanıyor?

- Sendika yöneticileri sendikal gücü şahsi ikballeri için mi yoksa temsil ettiği kitlenin ikbali ve istiklali için mi seferber ediyor? Sendikacılığı siyasi sıçrama tahtası olarak mı kullanıyor?

- Sendika için; sen bir değer misin yoksa sadece bir sayı mısın, sayısal çokluk için mi varsın?

-Üyelerinin yarısı kadın çalışanlardan oluşmasına rağmen, kadınlar sendika yönetimlerinin neresindeler?

-Çalışma alanında, bir problem yaşadığında haklarını savunmak için sendika senin yanında mı? Gerekli manevi ve hukuki desteği veriyor mu?

-Mesleğinize ve size karşı itibar suikasti yapılırken, toplumsal statünüz deforme olurken, sendika; aidat sendikacılığı ile mi yetiniyor?

- Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılırken gerek siyasilere gerekse MEB'e karşı gerekli tepkisel girişimlerde bulunmuş mu?

- Kariyer Basamakları Sınavının iptal edilmesi için eylem kararları almış mı, aldığı eylem kararlarını uygulamış mı?

- Aylardır AYM'de bekleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili hangi girişimlerde bulunmuş?

- KBS başvuru hakkı elde edemeyen, sistem sorunu nedeniyle KBS'ye giremeyen veya adil bulmadığı için KBS'ye girmeyen ve  mesleğinde 25-30 yılı geride bırakmış 2005' ten beri KBS mağduriyeti  yaşayan öğretmenler için sendika olarak hangi resmi ve siyasi girişimlerde bulundular?

- Sendika tabelası altında tüm eğitim camiasının hakları için eşit mücadele veriyor mu yoksa kişilere özel 76. Madde ile yandaş mı kayırıyor?

- Sendika olarak sizden aldığı yetkiyi, sendikal geleceklerinin garantisi için mi kullanıyor?

-Sendika; banka promosyon anlaşmalarında etkin ve yetkin bir tavır gösterebiliyor mu?

-Üyeleri ️Yoksulluk Sınırı altında maaşla çaresiz kalmışken, kira- gıda-giyim-ulaşım-iletişim-eğitim vs. ihtiyaçlara yetemezken; sendika, gerek yetkililerle gerekse siyasilerle çözüm üretmişler mi?

-Olağanüstü Hal Bölgesinde görev yapanların konteyner ihtiyacının karşılanması, OHAL Tazminatı, tayin sorunun çözülmesi için; sendika olarak gerekli siyasi ve resmi girişimlerde bulunuyor mu?

-Emeklilik ile yaşayacağınız sorunların ortadan kalkması için sendika olarak etkili çözümler üretebilmişler mi, üretebilecekler mi?......

Uzman öğretmenlik için 7 yıl başöğretmenlik için 14 yıl Uzman öğretmenlik için 7 yıl başöğretmenlik için 14 yıl

Sendikayı sorgulayın, hakkınızı korumayan, size kendinizi değerli hissettirmeyen sendikamsı yapıların değirmenine su taşımayın.

UNUTMAYINIZ!

DÜZENİN SENDİKALARI İLE DÜZEN DEVAM EDER!

Mevcut düzenin devamı için alanlara inen, sendikalar ve sendikacılar; çalışanları temsil etmezler-etmediler, çalışanların haklarını korumazlar-korumadılar. Yaşadıklarımız bunun ispatıdır. Çalışanların yaşadığı tüm kayıpların sebebi, sarı sendikaların çalışandan aldığı yetkiyi, mevcut düzenin hizmete sunması, sendikal tavır almaması kaynaklıdır.

Bu gidişata göz yumdukça hak kaybımız derinleşir, sefalet bataklığında boğuluruz!

Hakkınızı korumayan sendikalara destek verip, sendikaların kasasını doldurmayın, devletin ve milletin parasını heba etmeyiniz!

Ekonomik ve sosyal haklarınızın geleceği için 2023 Mayıs Sendikal Yetki Dönemi’ne giderken sendikal tercihinizi gözden geçiriniz.

KADRİYE DEMİREL

Eğitimci Yazar