Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama takvimini açıklıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakında açıklanacak sözlerinin ardından bakanlık süreci hızlandırdı. Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak, hangi branşlardan daha fazla öğretmen ataması yapılacak, öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı ne zaman belli olacak? İşte detaylar: 

Milli eğitim bakanlığı şubat ayında yapılması beklenen öğretmen atamalarını erteledi ve bugüne kadar henüz öğretmen atamalarına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamalarının en kısa sürede açıklanacağını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından öğretmen atamaları takviminin kısa bir sürede ilan edilmesi yönünde çalışma 

Bakan Yusuf Tekin'den öğretmenlere: Verimli çalışmayan öğretmenlerimiz var Bakan Yusuf Tekin'den öğretmenlere: Verimli çalışmayan öğretmenlerimiz var

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar sonunda öğretmen atama takviminin ve branş dağılımını mayıs ayinin ilk haftasında belli olması bekleniyor. 

2023-KPSS puanıyla yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları için Hazine ve Maliyet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığının belirleyeceği kadro sayısı doğrultusunda takvim netleşecek. Atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğu öğretmen olacak.

50 ALANDA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak olan 2024 yılı öğretmen ataması takvimi ile beraber branş dağılımı da açıklanacak. Ardından öğretmen atamaları ön başvuru, sözlü sınav merkezi tercihleri başlayacak. Bu yıl toplam kontenjanın açıklanmasının ardından sözlü sınavlar gerçekleştirilecek. Ardından atama tercihleri yapılacak. Atama sonuçlarıyla beraber öğretmenlerin göreve başlayacağı takvim ilan edilecek. MEB bünyesinde atanacak kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olması bekleniyor. 50’den fazla alanda atama yapılması planlanıyor. Her atamada olduğu gibi bu seneki atamada da sınıf öğretmenliği, bilişim teknolojileri, rehberlik, okul öncesi, ilköğretim matematik, beden eğitimi, fen bilimleri, İngilizce, Türkçe, özel eğitim, rehberlik, sınıf öğretmenliği, tarih, Türk dili ve edebiyatı ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliklerine ağırlık verilmesi bekleniyor.