Öğretmen’in Taleplerini Önemsemeyen ÖMK “İtibarını” Daha da Zedeler. (Kaldıysa tabi…) Öğretmen’in Taleplerini Önemsemeyen ÖMK “İtibarını” Daha da Zedeler. (Kaldıysa tabi…)

Öğretmenlere maaş karşılığı derslerden daha fazla derse girmeleri karşılığında ek ders ücreti ödeniyor. Öğretmenler bu ek ders ücretlerinden girdikleri ek ders ve ek ders görevi yerine geçen hizmetlerin sayısı kadar yararlanabiliyor. Ek ders ücreti öğretmenlere maaşın yanında ekonomik olarak katkı sağlıyor. Ancak Temmuz ayında yapılan seyyanen zam ek ders ücretlerine yansımadığından öğretmenlerin ek ders ücretlerinde pek de önemli bir artış yaşanmadı. Ek ders ücretleri oransal zam kadar yani sadece %17,54 oranında arttı.Şimdi ise gözler ek ders zammına ve 2024 Ocak ayı itibariyle öğretmenlerin alacakları ek ders ücretlerine çevrildi.

Ocak ayı ek ders ücretleri hükumetin memur maaşlarına yapacağı oransal zam kadar artacak. Halihazırda hükumetin memur maaşları için yaptığı zam teklifi var. Bu teklife göre ek ders ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri 60.10 TL olarak hesaplara yatırılıyor.

2024 Ocak ayı Toplu Sözleşme zammı yüzde 15 + Temmuz ayı enflasyon farkı yüzde 4.49 toplamda yüzde 19.49 civarında bir oransal zam kesinleşmiş durumda.

Ocak ayı ek ders üğcreti kaç TL olacak

Kesinleşen bu zam oranına göre öğretmenlere ödenecek olan 2024 yılı Ocak ayı zamlı ek ders ücreti 71.81 Lira seviyesine çıkacak. kesinleşen bu ek ders ücretine ek olarak Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayı enflasyon farkları da eklenerek ek ders ücretleri belirlenecek.