2023 yılı Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) uzman ve başöğretmen unvanı başvurularına ilişkin duyuru yayımlandı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kaydetti: "Uzman ve başöğretmen unvanları için eğitim programına başvurular 30 Mayıs- 9 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları 25 Eylül- 4 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmaya başlanacak. Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ise 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak."
Bakan Özer, uzman öğretmenlik eğitim programına göre 180 saatlik eğitimin 17 Temmuz- 8 Eylül 2023 tarihleri arasında, başöğretmenlik eğitim programına göre 240 saatlik eğitimin ise 17 Temmuz- 18 Eylül 2023 tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Eğitim Programına Kimler başvurabilecek?

Bakan Özer, eğitim programına kimlerin başvuruda bulunacağına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Öğretmenlik kariyer basamakları için uzman öğretmenlik eğitim programına, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler; başöğretmenlik eğitim programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecek." dedi.

100 puan üzerinden 70 puan alan başarılı sayılacak

Yazılı sınavın uzman ve başöğretmen unvanı için ayrı ayrı olmak üzere 19 Kasım 2023 Pazar günü 81 ilde yapılacağını paylaşan Bakan Özer, "Yazılı sınavlarda çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir test uygulanacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak." 

Ücretli öğretmenlerin ek ders ödemelerine bayram müjdesi Ücretli öğretmenlerin ek ders ödemelerine bayram müjdesi

Lisansüstü eğitimlerini tamamlayanlar, sınavlardan muaf tutulacak
Bakan Özer, lisansüstü eğitimini tamamlayan öğretmenlerin uzman öğretmenlik yazılı sınavından; doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenlerin ise başöğretmenlik için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacağını sözlerine ekledi..

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler, başvurularını mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek.