Türk Eğitim Sen'den Artırımlı ek ders ücreti müjdesi Türk Eğitim Sen'den Artırımlı ek ders ücreti müjdesi
Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan ancak sendikalar ile eğitim camiasının yoğun tepkilerine neden olması sonucunda yeni bakan Selçuk tarafından askıya alınan öğretmen performans değerlendirme sistemi ile ilgili bir açıklama da  TVNET'de yayınlanan ve Semra Karabaş'ın sunduğu "Kahve Arası" programına konuk olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın'dan geldi. 2023 vizyonunu değerlendiren Aydın'ın açıklamaları şöyle: "Ne yaparsanız yapın bir işin tabanında eğitim olmazsa o sektörde başarılı olmanız mümkün değildir" 

"Performans sistemi getirilmeli"
"Tüm kurumlar birbiriyle rekabete girmelidir. Dönem sonunda ölçme değerlendirme yapılarak verilen hedefler değerlendirmeye tabi tutulmalıdır. 43 yıllık eğitimci olarak performansı, rekabeti, ölçülebilirliği olmayan müessesenin sisteminde eksiklikler olacağını düşünüyorum" dedi. Öğrencilerin bilgi ve becerilerine göre yönlendirilmeleri, beceri atölyelerinin açılması, öğretmenlerin mesleki becerilerinin arttırılması için yurt içi ve yurt dışı eğitimlerin arttırılmasının da önemli olduğunu söyleyen Dr. Aydın, Cumhurbaşkanının merdiven altı kurumlarda çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesi konusunda velileri uyarı niteliğinde olan sözlerini şöyle yorumladı: "Eğitimde istediğimiz aşamada değiliz. Öğrencileri sorgulayan, düşündüren eğitim şart. Devlet, kurumların hepsini destekleyip denetlemeye yetişemeyebilir. Bu noktada özel sektörü desteklemek gerekir"

"Proje tabanlı eğitime geçilmeli"
"Vizyon toplantısında eğitime dair alınan yeni kararlarla aslında her şey söylendi. Fakat benim eklenmesini istediğim birkaç ayrıntı var. Öğrenciler bilgiye dokunmalı ve bilgiyi ürüne dönüştürmelidir. Bu nedenle, kurumlarda, proje tabanlı eğitime geçilmelidir. Öğrenci, sınıfa gelmeden önce o günün dersini ekip halinde çalışarak hazırlıklı gelmeli ve yenilikler üretebilmelidir. Bu anlamda ekip çalışması ülkemizde çok zayıf. Ezberci eğitimin önüne sadece bu şekilde geçilebilir" dedi. Türkiye'nin; coğrafyası, dini, dili ve daha birçok özelliğiyle uluslararası öğrencilerin dikkatini çektiğini söyleyen Dr. Aydın, "Uluslararası öğrencilerimiz mezun olduktan sonra adeta ülkemizin birer fahri büyükelçisi gibi hareket ediyor. Türkiye'nin tanıtımını, lobisini yapan insan kaynağına dönüşüyor. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 42 bin öğrencimiz içerisinden 6 bin kadarı uluslararası öğrenci. Uluslararası öğrenciler genellikle sağlık ve mühendislik alanlarına önem veriyorlar. Ülke ekonomisine hem maddi hem de kültürel çeşitlilik açısından da artı değerleri var" diye konuştu.