Türkiye'nin 81 ilinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim gören öğrenciler için, belirli iki gün boyunca ders işlenmeyeceği açıklandı. Bu duyuru, öğrenciler ve öğrencilerin velileri tarafından yakından takip ediliyor, çünkü herkes okulların hangi günler tatil olacağını, dolayısıyla okullarda hangi günler ders yapılmayacağını öğrenmek istiyor. Ders yapılmayacak olan bu  günlerde, öğrencilerin okula gitmeyecek olması, eğitim takvimindeki bu değişikliğin detaylarını merak edilen bir konu haline getiriyor. İşte, eğitim kurumlarında ders yapılmayacak o günlerle ilgili tüm ayrıntılar.

Öğrencilerin tatil yaşadığı şu günlerde Yaz tatilinin hemen öncesinde, öğrencilerin nefes alıp biraz da olsa dinlenebildiği, aileleriyle vakit geçirebildiği ara tatil dönemi geldi çattı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği bu dönemde, ara tatilin son günü merak edilen konulardan biri oldu. Bir diğer yandan ara tatil sonrası öğrenciler ve öğretmenler için 2 tatil günü daha bulunuyor. İşte merak edilenler haberimizde...

Devlet dairelerinde görev yapan Kamu Çalışanlarına İdari İzin, Öğrencilere Uzun Bir Dinlenme Süresi

Milli eğitim bakanlığı tarafından uygulanan Ara tatil nedeniyle okullar 5 Nisan 2024 Cuma günü kapanmıştı. Hafta sonu günleri de hesaba katıldığında, öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Benzer şekilde, bir önceki ara tatilde de öğrencilere 9 gün dinlenme fırsatı sunulmuştu.

Türkiye'nin 81 ilindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim gören öğrenciler için, belirli iki gün boyunca ders işlenmeyeceği açıklandı. Bu duyuru, öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor, çünkü herkes okulların hangi günler tatil olacağını, dolayısıyla ders yapılmayacağını öğrenmek istiyor. Bu özel günlerde, öğrencilerin okula gitmeyecek olması, eğitim takvimindeki bu değişikliğin detaylarını merak edilen bir konu haline getiriyor. İşte, eğitim kurumlarında ders yapılmayacak o günlerle ilgili tüm bilgiler...

Yaz tatilinin hemen öncesinde, öğrencilerin nefes alıp biraz da olsa dinlenebildiği, aileleriyle vakit geçirebildiği ara tatil dönemi geldi çattı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği bu dönemde, ara tatilin son günü merak konusu oldu. Öte yandan ara tatil sonrası öğrenciler ve öğretmenler için 2 tatil günü daha bulunuyor. İşte merak edilenler haberimizde.

Devlet kadrolarında çalışan Kamu Çalışanlarına İdari İzin, Öğrencilere Uzun Bir Dinlenme Süresi

Ara tatil nedeniyle okullar 5 Nisan Cuma günü kapanmıştı. Hafta sonu günleri de hesaba katıldığında, öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Benzer şekilde, bir önceki ara tatilde de öğrencilere 9 gün dinlenme fırsatı sunulmuştu.

İlkokul ortaokul ve liselerde ders konuları değişti matematikte yeni konular açıklandı İlkokul ortaokul ve liselerde ders konuları değişti matematikte yeni konular açıklandı

Toplam 9 Gün Tatil ve Derslerin Devamı

İkinci dönem eğitim-öğretim faaliyetleri, 15 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim takvimine göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu 14 Haziran 2024'te gerçekleşecek. Yeni eğitim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

O 2 GÜN ÖĞRENCİLERE TATİL OLACAK

Üçüncü tatil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleşecek. Özel gösterilerin ardından okulların tatilolması, öğrenciler için bayram coşkusunu yaşayacakları özel bir gün olacak.

Son tatil ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yapılacak. Bu tatil, tüm okulların tatil olmasıyla öğrencilerin ve öğretmenlerin soluklanıp dinlenmeleri için başka bir fırsat sunuyor.

MEB Eğitim Takvimi ve Yaklaşan Merkezi Sınavlar

Bununla birlikte devam devam eden tatil sürecinde, öğrencilerin sınav hazırlıklarını sürdürebilmeleri de önemli.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından organize edilecek bursluluk sınavı (İOKBS) 21 Nisan Pazar günü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı ise 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Bu nedenle, öğrencilerin tatil dönemlerinde de ders çalışmaları ve sınav hazırlıklarına devam etmeleri gerekiyor.