• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,82% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7137,24% 1,16
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Eğitim-Bir-Sen’e Yeni Kayyum

Sendika üst yöneticilerinin hukuksuz, haksız, usulsüz ve keyfi uygulamalarına bir tokat da Ordu’dan geldi. Yargı, Eğitim-Bir-Sen Ordu 1 No’lu Şubesine Kayyum atanmasına karar verdi. Sırada Diyarbakır, Gaziantep ve Genel Merkez var.

Eğitim 11.10.2024 01:04:00 0
Eğitim-Bir-Sen’e Yeni Kayyum

Türkiye Cumhuriyeti Ankara İş Mahkemesinin,Eğitim-Bir Sen Ordu 1 No’lu Şubesi’nde 13.01.2024 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulu iptal ettiğini ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar sendikaya kayyum atanmasına karar verdiğini Ordukaynaklı yerel bir haber ajansı yayımladı.

Sendika üst yöneticilerinin son yıllarda ardı arkası kesilmeyen haksız, hukuksuz ve kanun tanımaz uygulamaları Memur-Sen tarihinde ilk kez Ali Yalçın döneminde Sendikanın Kayyumla tanışmasına neden oldu. Yargının bu kararı, sendika üst yöneticilerine ve uygulamalarına güvenin kalmadığının ispatı niteliğindedir.

Sendikacılar, kendi lehlerine çıkan yargı kararlarını büyük bir zafer kazanmış edasıyla kamuoyuna duyururken, kendi aleyhlerinde çıkan yargı kararlarında ise sessiz kalmayı bir tarafa bırakın büyük bir şımarıklıkla ve hadlerini aşarak hukuka meydan okumayı tercih ediyorlar.

Sendika üst yöneticilerinin, bir milyon üyenin omuzlarına basarak çıktıkları Kuşadası zirvesindeki TOKİ arazisine muhteşem deniz manzaralı lüks villa yaptırmaları bazı haber ajanslarında yayımlandıktan sonra amacı dışında kullanılan ve kamu vicdanını derinden yaralayan TOKİ arazisine yapılan lüks konakları, Yıldırım Demirci’nin gündemde tutmasındandolayı Ali Yalçın paniğe kapılmıştır.  Ali Yalçın, Yıldırım Demirci’yi korkutarak davasından vazgeçirmek ve susturmak istemiştir. 

Bunun için Ali Yalçın ve avanesi sanal bir karakterolan A. Tanıl Karakuş üzerinden Yıldırım Demirci’ye tehditler ve teşkilatımızın vakarına yakışmayanhakaretler yağdırmıştır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde sendikadan çıkarılmasına karşın Yıldırım Demirci, sendikaya açtığı davayı kazanmasından sonra aynı sanal karaktere; “Mahkeme kararının hükmü kâğıtüzerinde.” Dedirterek hukuk tanımazlıklarını pervasızca göstermişlerdir. 

Acaba Ali Yalçın, Yargının sendikaya kayyum atanması kararı için de yine sanal karakter üzerinden; 'Mahkemenin bu kararı bir kağıt parçasından ibarettir.” Şeklinde bir açıklama yazdıracak mı? 

4688 sayılı Kanunun amir hükmü açık ve net bir şekilde ortadayken hem Küçükçekmece Belediyesinde başkan yardımcılığı hem de sendikada yöneticilikgörevini yapan, şimdi ise Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’nun yerine de Kayyum atanmalıdır. 

Sendikacılıktan ziyade kooperatif masumiyetininkisvesi altında, hazine arazilerinin peşinde koşan ve alınan araziler üzerindeki inşaatlarla meşgul olan ve kendisi ile birlikte birinci derece yakınlarının da yöneticilik yaptığı bir değil, iki değil, üç değil, tam tamına dört ayrı Paraf Yapı Kooperatifleriyle ilgilenen Bayındır-Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun yerine de Kayyum atanmalıdır.

Fakir fukara garip gurabanın bir ev sahibi olma hayalini süsleyen ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan TOKİ arazisine “Kuşadası Marin Panorama Konakları” projesi adı altında ultra lüks konutların yapılmasına öncülük eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yerine de Kayyum atanmalıdır.

Kurdukları korku ikliminde davayı rantların maskesi yaparak sendikayı zenginleşme aparatına dönüştüren Ali Yalçın başkanlığındaki ceberut yönetimi, üyeler yaklaşmakta olan seçimlerde göndermekte kararlıdır. Sendika, kurucu değerleriyle ve ilkeleriyle yeniden yükselecektir.

 Yıldırım Demirci 



Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Şahin İpek Hayatını Kaybetti

Sinop'ta Öğretmen Promosyonu 95.000 TL Oldu Türkiye Rekoru Kırıldı

Türk Eğitim-Sen'den MEB'e 965 TL'lik Ek Ders Başvurusu

Teknoloji Yetmez, Değer Şart: Bakan Tekin’den Kritik Siber Zorbalık Açıklaması

Özel Eğitim Öğretmenlerine İlave Ek Ders Talebi: MEB’e Resmi Başvuru Yapıldı!

Şubatta Öğretmenlere Ek Gelir Sürprizi Sınav ve Ek Derslerle 47.000 TL Ödeme Dönemi Başladı

Eğitimde Yönetici Atama Kriterleri Değişti

MEB'den Okul Kameraları Hakkında Kritik Yazı: Müdür Odası İzlenebilir Mi?

Yetim ve Kursiyer Öğrenciler İçin YKS Ücreti Desteği

Anadolu İmam Hatip Liselerinde Ders Programları Baştan Yazılıyor

Sevilen Okul Öncesi Öğretmeni Özgür Gümüş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı ve adalet Bakanı görevden alındı, yeni bakanlar belli oldu

Eğitim Devam Ederken Atama Olur mu? Norm Fazlası Tartışması Büyüyor

MEB 2025 yılı ödül alan 22 bin 941 öğretmenin isim listesini resmen ilan etti

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu öğretmenlerin ders programları hafta başında değişiyor

Devlet Korumasında Yetişen Gençlere Sınavsız Öğretmenlik Hakkı Verildi!

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Tarihi Karar: Ankara 8. İdare Mahkemesi Emsali Belirledi

Şanlıurfa Öğretmen Akademileri’nden Kısas’a Kültürel İnceleme Gezisi

Müdür ve Müdür Yardımcısı Adayları Dikkat: 8 Deneme Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu

MEB’den 81 İle "Kaçak Eğitim" Genelgesi: Kitap Kafelerden Danışmanlık Merkezlerine Kıskaç!

12 Yıl Aynı Okulda Görev Yapan Öğretmenler İçin Yeni Dönem mi Başlıyor?

MEB Şubat Ayı Ek Ders Ücretlerini Güncelledi: İşte Branş Branş Yeni Maaş Ek Ödemeleri!

Milli Eğitim Akademisi’nden Aday Öğretmenlere Kritik Duyuru

E-Sınav Görevleriyle Öğretmenlere Haftalık 7 Bin TL’ye Kadar Ödeme

MEB’den Kritik Bayrak Sevgisi Talimatı: Müdürlükler İçin Süre Doluyor, Sakın Kaçırmayın!

10 Şubat Salı Günü O İllerde Okullar Tatil Edildi, İdari İzin Verildi!

Kimler e-Sınav, Kimler Yazılı Sınava Girecek? İşte 2. Dönem Sınav Rehberi

Öğretmenler İçin MSÜ Sınav Görevi: Tarih ve Ücretler Belli Oldu

Muratpaşa’da Okulda Yangın Alarmı: Öğrenciler Bahçeye Çıkarıldı

Bursluluk Sınavı Kılavuzu Yayında: 2026 İOKBS Başvuru Ekranı Açılıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12