Mesleklere göre 2024 Ocak zamlı memur maaşları belli oldu Mesleklere göre 2024 Ocak zamlı memur maaşları belli oldu
Meclise gelecek 3600 ek gösterge ile ilgili olarak kimlerin ve ne kadar çalışanın faydalanacağı yönünde rakamların verildiği açıklama ile ilgili detaylat şöyle:


PAKET HAZIRLANDI
Adalet ve kalkınma Partisi tarafından meclis gündemine getirilecek olan 3600 ek gösterge paketinde öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri olmak üzere seçim vaadi verilen kamu görevlileri yer alacak.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , "Çalışmalarımız Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarımızla devam ediyor." sözleri ile konuyu gündeme getirmişti.

2. YÜZ GÜNLÜK EYLEM PLANINDA YER ALDI
Seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasının ardından seçim vaadinin yerine getirilmesini bekleyen milyonlarca kamu görevlisi ilk 100 günlük eylem planında beklediği 3600 ek göstergeyi 2. yüz günlük eylem planında görebildi. Erdoğan'ın açıkladığı planda 3600 ek göstergeye yer verilmişti.
Ancak ek göstergenin maaşları ve ikramiyeleri nasıl etkileyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor.
3600 Wk göstergenin mevcut maaşları bir miktar düşürmesi beklenirken emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerini önemli bir oranda artırması bekleniyor.

EMEKLİLERİN ALACAĞI İKRAMİYELER 25 BİN LİRA ARTACAK
Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinden oluşan kamu görevlilerinin yer alacağı paket kapsamında yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak.

3600 EK GÖSTERGE PAKETİNDE KİMLER YER ALACAK

Meclise gelecek olan 3600 ek gösterge paketi kapsamında yaklaşık;
---*280 bin polis,
---*1.1 milyon öğretmen,
---*110 bin hemşire,
---*120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlileri ile çalışma yürüten hükumet  milletvekilleri teklifi önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacak.

GÖREV ÜCRETİ VE EMEKLİ MAAŞI İÇİN EK GÖSTERGE CETVELİ BELİRLENECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklene paketle milyonlarca çalışan arasında eşitlik sağlanacak. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetveli belirlenecek.

MEVCUT EMEKLİLERİ DE KAPSAYACAK MI?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem; "Her hizmet sınırının bir ek göstergesi var. 2000, 2200, 3000, 3600 olanlar ve daha üst sınırlar da var. Ek göstergenin artışı özellikle emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları artıyor.

Bu rakamlar net rakamlar değil ortalama rakamlar. Kişiye göre değişecektir bu rakamlar. Polislerin emekli maaşı 530 lira artarken, ikramiyelerinde de 17 bin 100 lira artış olacak. 2200 ek göstergeli birisinin göstergesini 3600'e çıkartırsanız maaş artışı '32 TL' oluyor. Emekli maaş artışı 650 lira artarken, emekli ikramiyesi 23 bin 210 TL artacak. 3000'den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun aylık maaşında 34 lira azalma olacak. Emekli maaşı 550 TL artarken, emekli ikramiyesi de 20 bin 710 lira artış gerçekleşecek."