3600 ek gösterge ile ilgili dolşan haberlerde ek gösterge taslağının belli olduğu, öğretmen, sağlık çalışanları, polisler ve din görevlilerine ek bazı görevde çalışanların da kapsama alındığı iddialarını ilişkin olarak Türkiye Kamu Sen bir açıklama yayınladı.

Kamu Sen açıklaması şöyle:
Kamu çalışanlarına yönelik 3600 ek gösterge düzenlemesinin detaylarının belli olduğu yönünde bazı haberler basın yayın kuruluşlarında yayınlanmaktadır.  Şu ana kadar Konfederasyonumuza bu yönde ulaşmış herhangi bir taslak bulunmamakla birlikte, böyle bir çalışmaya ilişkin  henüz tarafımıza davet gelmemiştir.

Haberlere konu olan taslakta, polis, din görevlisi, hemşire ve öğretmenlerin yanında şube müdürleri, il müdürleri, bölge müdürleri ve üniversite yöneticilerinin de kapsama dahil edildiği belirtilmektedir.

Türkiye Kamu-Sen olarak daha önce de defalarca dile getirdiğimiz üzere ek gösterge uygulaması bütün memurları da kapsayacak şekilde yeniden ele alınmadan, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmeden yapılacak her türlü düzenleme eksik kalacak ve var olan sorunları derinleştirmekten yeni adaletsizlikler doğurmaktan öteye gidemeyecektir.

Bu noktada Türkiye Kamu-Sen’in ek gösterge uygulamasına ilişkin talep ve önerileri mutlak surette dikkate alınmalı ve hazırlanacak taslak tüm memurların beklentilerine cevap verecek nitelikte geniş çerçeveli olmalıdır. 

Lise Öğrencilerine Bakan Yusuf Tekin’den olumsuz yanıt: Uygun bulmuyoruz Lise Öğrencilerine Bakan Yusuf Tekin’den olumsuz yanıt: Uygun bulmuyoruz