Öğretmenler Atama bekliyor MEB’de ses yok Öğretmenler Atama bekliyor MEB’de ses yok
Öğretmenlere, polislere, imalara ve sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği seçim sözünün hükumet tarafından tutularak uygulamaya konulmasının beklendiği şu günlerde Ak Partili milletvekilinden gelen açıklama bu kitlere büyük üzüntüye neden oldu.

Aylardır 3600 ek göstergenin meclise gelerek kabul edilmesini bekleyen ancak muhalefet tarafından verilen tekliflerin rededilmesinin ardından hükumetin bu konuda getireceği teklifi bir an önce bekleyen milyonlarca öğretmen,polis,sağlıkçı ve din görevlisi hükumet milletvekilinin açıklamaları ile büyük hayal kırıklığı yaşadı.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk yaptığı açıklamada, ''Şu anda Hazine ve Maliye Bakanı çıksa 3600’ü, emeklilikte yaşa takılanları kabul ediyoruz dese kahraman olur ama Türkiye’yi bu iflasa götürür' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düşen bir açıklama yaptı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndakonuşan Öztürk'ün açıklaması şöyle:
" Yani 2015’te yapılan o popülist vaatler bir yerde siyaset yapıyoruz, bizi de belki birçok konuda popülist şeye zorluyorsunuz, işte, 3600 bunlarda biri. Kim istemez kahraman olmayı. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanı çıksa 3600’ü, emeklilikte yaşa takılanları kabul ediyoruz dese kahraman olur ama Türkiye’yi bu iflasa götürür"