Türkiye genelinde öğrenciler için uzaktan eğitim kararı MEB'den son dakika açıklaması! Türkiye genelinde öğrenciler için uzaktan eğitim kararı MEB'den son dakika açıklaması!
Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Şubat dönemi için 20 bin öğretmen alımı yapacağını daha önce duyurmuş ve bu alımlar için öğretmenleri mülakata çağırmıştı. Mülakatların sonuçlanmasının ardından bakanlık 7 Şubat tarihi itibariyle atamaları gerçekleştirecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre; bugün 750 engelli öğretmen ataması yapılacak. Bakanlık tarafından öğretmen atama başvuruları 23-29 Ocak tarihleri arasında alınmıştı. MEB, 2016 ile 2018 yıllarında düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) giren engelli öğretmen adayları arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 500 engelli ataması işlemini bugün tamamlayacak.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için de tercih işlemlerinde bugün son gün. Sözlü sınavı geçen adaylar, gün içerisinde tercih işlemini tamamlayacak. Atamalar ise 7 Şubat'ta yapılacak. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı bu ay 20 bin 750 öğretmeni bünyesine katmış olacak. Bakanlık, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliğinde bin 401, rehberlikte bin 56, okul öncesinde bin 601, özel eğitimde bin 2 kontenjan var.