100 binlerce öğretmen, milli eğitim bakanlığının 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili takvim açıklamasını bekliyor. Her yıl şubat ayında yapılan atamalar bu yıl Bakan Yusuf Tekin açıklaması sonrasında belirsiz bir tarihe ertelendi. Bakan Yusuf Tekin kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, deprem şartları ve bütçe şartları nedeniyle 2024 yılı şubat ayı öğretmen atamalarının iptal edildiğini ve atamaların ilerleyen süreçte yapılacağını açıkladı. Peki bakan Yusuf Tekin ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki açıklamalarında 2024 öğretmen atamaları ile ilgili ne söylemişti. İşte detaylar:

Bakan Yusuf Tekin'den öğretmenlere: Verimli çalışmayan öğretmenlerimiz var Bakan Yusuf Tekin'den öğretmenlere: Verimli çalışmayan öğretmenlerimiz var

Öğretmen atamasına dair konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şunları söylemişti:

"Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısında bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI

"100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda  24 Kasım’da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmen atamaları ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı::

"Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde gerekeni yapacağız."