Özel yetenek ile öğrenci alımında sistem değişiyor. 2024-2025 öğretim yılından itibaren başlayacak olan ÖZYES sistemi ile birlikte, özel Yetenekli öğrenci alımında yeni dönem başlayacak.

Sınav görevi ücretine yeni zamla birlikte öğretmenlerin katılımı artacak Sınav görevi ücretine yeni zamla birlikte öğretmenlerin katılımı artacak

Yüksek Öğretim kurulu YÖK, beden eğitimi ve spor yüksek okulu ile spor bilimleri fakültelerinin lisans programlarına çok sayıda üniversitede öğrenci alımı yapılıyor. Bu fakültelere ve yüksek okullara yapılan öğrenci alımlarında özel yetenek ön plana çıkıyor. Yükseköğretim kurulu Başkanlığı konuyla ilgili yeni çalışmalar yaptı. Yüküm yaptığı çalışmalar neticesinde özel Yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programları için, belirlenen üniversitelerde aynı tarih ve zamanda merkezi özel yetenek sınavı yapılmasına karar verildi.

yapılacak olan sınavın ismi kısaca ÖZYES Olarak belirlendi. Uygulamaya konulacak olan yeni sistemde özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmasına karşılık Farklı farklı akademik birimlerde olan beden eğitimi ve spor öğretmenliği, rekreasyon, antrenörlük eğitimi, egzersiz ve spor bilimleri, spor yöneticiliği, engellilerde beden eğitimi ve spor eğitimi, engellilerde beden eğitimi ve spor öğretmenliği ile beden eğitimi ve spor programlarında da uygulaması kararlaştırıldı.

YÖK tarafından yayınlanan resmi yazı şöyle: