Memurlara kamu çalışanları için bayram ikramiyesi açıklama Memurlara kamu çalışanları için bayram ikramiyesi açıklama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında, 6 aylık enflasyon farkı belli oldu ve memur maaşları netlik kazandı..
Toplu sözleşme ve enflasyon farkı hesaplamaları sonucunda, memurların maaşları belirlenmiş oldu. Hükümet tarafından eklenen refah payıyla beraber en düşük memur maaşı 22.017 TL oldu.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55 oranlarında zam alacaklar. Bunun yanı sıra, hükümet tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifiyle memurlara seyyanen 8.077 TL artış yapılacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22.017 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Bu artış oranı yüzde 86'ya denk geliyor. Ortalama memur maaşı ise 25.015 TL olacak. Temmuz ayındaki artış oranı ise yüzde 74 oranlarına karşılık geliyor..

Memur maaşlarının zamlı tutarları, 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ancak, zamlı maaşların ödeme tarihleri net olarak belirtilmedi. Memur maaşları her ayın son günlerinde yahut ayın ilk günlerinde hesaplara yatırılmaktadır.